Minister Ollongren bezoekt Rijsenhout

minister-ollongren-hor-1.jpgdinsdag 02 juli 2019 21:51

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties bezoekt op 8 juli Rijsenhout. De minister is door de lokale gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie-SGP uitgenodigd om de situatie in Rijsenhout met eigen ogen te bekijken.

De lokale fractie heeft minister Ollongren uitgenodigd om het binnengebied eens goed te bekijken. Midden in het dorp vierde ondernemerschap aan het begin van deze eeuw hoogtij. Sinds een aantal jaar is de situatie midden in het dorp echter aanzienlijk verslechterd. Een groot deel van de kassen waar die grote bedrijvigheid plaatsvond zijn de laatste jaren flink vervallen en al lang niet meer in gebruik. 

Rijsenhout is al jarenlang bezig om dit gebied te herontwikkelen tot een gebied met een mooi dorpskarakter. Helaas is deze herontwikkeling tot nog toe blijven liggen tussen de provincie en de gemeente. Vanwege deze impasse heeft de ChristenUnie-SGP het dorp al meerdere malen bezocht en is het in gesprek met zowel de provincie als de tweede kamer. 

Fractievoorzitter Koos de Vries: “Wij zijn ontzettend blij met de komst van de minister. Wat ons betreft wordt er zo snel mogelijk met het dorp gekeken hoe de woningbouw binnen het dorpse karakter ingepast kan worden. Alle bezwaren moeten van tafel, Rijsenhout heeft inmiddels lang genoeg gewacht." 

Op 8 juli stapt de ChristenUnie-SGP samen met minister Ollongren, ChristenUnie-kamerlid Carla Dik, de dorpsraad en de regiegroep Rijsenhout op de fiets voor een fietstocht door het dorp.

« Terug

Archief > 2019

Geen berichten gevonden